Sökmotoroptimering

Tuesday, January 24, 2006

Google mot din marknad?

Google köpte Urchin i slutet av Mars förra året - 3 kvartal senare erbjuds tjänsten gratis och många företag inom internetstatistik går i stöpet! De mest drabbade är de som riktar sig mot små och medelstora företag, många har försökt omprofilerat sig för större bolag men få har lyckats bra.

Nu när Google även köpt 5% av AOL tar de ytterligare ett steg ifrån sin kärnverksamhet med sitt köp av radiomarknadsföringsbolaget dMarc Broadcast för $0,102-1,13 Miljarder - beroende på hur bra resultat dMarc gör i framtiden.
Utöver detta har Google nu även börjat konkurrera med Ebay på annonsmarknaden.

Slå på bromsen för Googles statistik
Om jag stod inför beslutet att byta statistiktjänst till Googles hade jag slagit på bromsen och tagit mig en tankeställare. Statistiken ägs enligt avtal av Google som kan utnyttja denna för att avläsa lukrativa brancher och slå sig in i dessa.
Dina konkurrenter kommer aldrig att få tillgång till statistiken, men google eller ett av google ägt företag kan komma att bli en konkurrent i framtiden!
Slutsatsen man kan göra av de strategiska drag Google gjort är att målet är en stor kaka av annonsering i samtliga traditionella medel.
Frågan är bara när Google kommer att börja få rejäl växtvärk - även det mest organiserade system har sin bristgräns.

Google köper dMarc Broadcasting
Google köper 5% av AOL
Forum: Google köper Urchin

1 Comments:

  • För våra mindre/medelstora annonsbolag verkar detta bli en långsam död, inte sant?

    By Blogger Anna, at 10:26 AM  

Post a Comment

<< Home