Sökmotoroptimering

Saturday, February 18, 2006

Relevant traffic - spegeldomäner

Relevant Traffic ute på hal is!
Som ni kanske minns sedan i höstas fick Jajja cirka 500 spegeldomäner bannade av Google, vilket resulterade i ny beräknad vinst för företaget, som gjorde stora förluster.

Nu har TS reviderade Relevant Traffic upptäckts med liknande spegeldomäner, domäner som till och med annonserats på bland annat tv3.se, viasatsport.se och dagensPS.se.
Reaktionen från Relevant Traffic var snabb, de har nu ändrat sina annonser så att de länkar direkt till sina kunder istället för till spegeldomäner - men frågan är hur mycket de hunnit förlora på sitt fusk som pågått sedan början av 2005.

En av de spegeldomäner som använts är Blue-1.se som registrerades 2005-01-24.
Denna domän uppmärksammades redan den 12:e September av en medlem på det svenska webmasternetwork i en tråd som kan hittas här.

"Relevant Traffic riskerar nu att förlora sin status som Google partner"

Här kan man på Relevant Traffics webbplats läsa om etik och moral i sökmotoroptimering, något som företaget inte längre kan påstå sig leverera.
Kanske kommer företagets status som Google partner nu gå förlorat, SEO Sverige väntar på kommentar från Johan Kinnander, ansvarig Nordenchef, Google.

[update]22/02 -06, Johan Kinnander,har fortfarande ingen kommentar till detta.[/update]

4 Comments:

  • Vet inte om du har sett det senaste ännu. Altus cloakade title-taggar är rätt häpnadsväckande:
    http://www.lindqvist.com/seo-skojare/index.php?ID=2158

    By Anonymous Anonymous, at 8:07 PM  

  • Ah!
    Otroligt vilken låg moral de där killarna besitter.

    By Anonymous Anonymous, at 5:21 PM  

  • Kul att se att fler bryr sig om att verka för en mer "etisk" optimering. Har själv påpekat det faktum att de flesta av dagens större aktörer inom sökmotoroptimering på den svenska marknaden byggt upp sina företag genom att använda metoder som inte sökmotorerna uppmuntrar. Men som ett av de svar jag fått lyder, "Så länge inte Google utryckligen säger att det är en otlillåten metod så är det bara att köra på".
    Själv håller jag mig till det enkla rättasenöret att alla metoder som syftar till att lura eller manipulera en sökmotor inte ska användas. Tar längre tid för att nå resultat men ger stabila och säkra resultat.

    By Blogger Peter Isaksson, at 11:49 PM  

  • Relevant traffic är inte ett företag att lita på kan jag av personlig erfarenhet säga er. Deras ledning är oproffsig och deras account managers besitter inte mycket moral eller etik.

    Jag skulle vilja varna alla å det starkaste att inte investera er online marknadsbudget hos detta företag, ser bra ut på ytan.... men om man skrapar lite på fasaden så rasar den!

    By Anonymous Anonymous, at 2:10 PM  

Post a Comment

<< Home